Συνέντευξη του Αλ. Δερμεντζόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪΣυνέντευξη του Αλ. Δερμεντζόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ

Στη διαβεβαίωση ότι η διδασκαλία του κεφαλαίου της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά απεναντίας επεκτείνεται και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου προχώρησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Για τη διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

«Δεν καταργείται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Υπήρχε το μάθημα της βιολογίας όπου ήταν ενταγμένη η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και διδασκόταν στην Α’ και την Γ’ Γυμνασίου, στη Β’, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν διδασκόταν. Με το νέο πρόγραμμα λοιπόν που από φέτος εφαρμόζεται, το μάθημα της Βιολογίας διδάσκεται στην Α’, Β’ και Γ’

Γυμνασίου. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο στο οποίο αναφέρεστε είχε διδαχθεί στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που σημαίνει ότι φέτος που τα παιδιά πηγαίνουν στη Β’ το διδάχθηκαν, αλλά το μάθημα θα διδαχθεί σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά».

Για τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία

«Υπάρχουν κάποια κενά σε διάφορα σημεία της χώρας. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουμε πάει όλα τα κύματα αναπληρωτών για να συμπληρώσουμε τα κενά. Η προσπάθειά μας από την αρχή ακόμη που αναλάβαμε είναι μέχρι την πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου να έχουνε ελαχιστοποιηθεί τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις, οι οποίες προκύπτουν κατά κύριο λόγο από στιγμιαία γεγονότα, δηλαδή άδειες για λόγους υγείας κτλ».

Σε ερώτηση για ύπαρξη κενών σε σχολεία του Πειραιά απάντησε:

«Δεν ισχύει ότι όλα τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά δεν έχουν γυμναστές και μουσικούς και οι παιδικοί σταθμοί παιδαγωγούς. Υπάρχουν σποραδικά κενά σε όλη τη χώρα, δεν ισχύει ότι όλα τα σχολεία έχουν κενά στην ίδια πόλη. Έχουμε φροντίσει να γίνει ισομερής κατανομή του λίγου προσωπικού που έχουμε, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλα κενά. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα καλύψουμε τον μεγαλύτερο αριθμό των κενών».

*Δελτίο τύπου ΥΠΑΙΘ