Ανδρέας Λοβέρδος: επιπλέον ποσό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για το φοιτητικό επίδομαΑνδρέας Λοβέρδος: επιπλέον ποσό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για το φοιτητικό επίδομα

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα την κατάθεση του νομοσχεδίου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στο θέμα της ενίσχυσης των κονδυλίων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ειδικότερα στο φοιτητικό επίδομα, δήλωσε τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι από το 2004 οι φοιτητές δικαιούνται ένα επίδομα 1.000 ευρώ, όταν σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους και υπό προϋποθέσεις εισοδηματικές της οικογένειάς τους. Αυτό το μέτρο προϋποθέτει ύπαρξη κονδυλίου 42 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Μετά από συνεννόηση με τον κ. Σταϊκούρα, προστέθηκε σε αυτό το ποσό ένα επιπλέον ποσό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί τα αιτήματα είναι περισσότερα, οι δικαιούχοι περισσότεροι και συνεπώς χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

Είναι 1.000 ευρώ το χρόνο για τετραετή κύκλο σπουδών, δηλαδή 4.000 ευρώ, για πενταετή κύκλο σπουδών 5.000 ευρώ και για εξαετή κύκλο σπουδών 6.000 ευρώ. Στις προϋποθέσεις ανήκει ο φοιτητής να κάνει το πρώτο του πτυχίο, να σπουδάζει για το πρώτο του πτυχίο, όχι για δεύτερο ή για επόμενα πτυχ

Ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις που σας προανέφερα και τα 5,5 αυτά εκατομμύρια είναι μια συνεισφορά στο φοιτητικό κόσμο τώρα στην περίοδο της κρίσης. 30.000 ευρώ ορίζει ο νόμος και εδώ προσθέτουμε 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.