Θεσσαλονίκη: Εργαστήρια δημιουργικής γραφής για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εργαστήρια δημιουργικής γραφής για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Κωνσταντινουπόλεως και Ορέστου, για το σχολικό έτος 2014-2015.

Τα εργαστήρια, που υλοποιούνται με τη συμμετοχή της εθελόντριας, εκπαιδευτικού φιλολόγου, Μελπομένης Καραγιαννίδου, θα ξεκινήσουν, στην Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως τον Οκτώβριο και στην Βιβλιοθήκη Ορέστου τον Νοέμβριο.

Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στη συγγραφή δικών τους κειμένων σε πεζό και ποιητικό λόγο.  Επιπλέον στόχος του εργαστηρίου είναι να αποτελέσει έναν ιδανικό τρόπο προετοιμασίας για όσους νέους θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στους μαθητικούς ποιητικούς διαγωνισμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, που διεξάγονται σε ετήσια βάση.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου τα κείμενα των μαθητών θα δημοσιευτούν σε ειδικό τεύχος που θα εκδώσει η ομάδα του εργαστηρίου.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα των Βιβλιοθηκών:

  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45),  τηλ. 2310 315100
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου (Χαλκιδικής και Ορέστου 33), τηλ. 2310 852384

            Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.