Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Αθ. Κυριαζή στον ΣΚΑΪΣυνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, Α. Κυριαζή στον ΣΚΑΪ

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, NEWSROOM και την Έλενα Παπαδημητρίου:

Για την εικόνα της καθαριότητας των ΑΕΙ δήλωσε:

Είναι λυπηρό αυτό που έχει γίνει ειδικά με το πανεπιστήμιο Αθηνών , παρόλο που έγινε και διαγωνισμός καθαριότητας , κάτι δεν πήγε καλά με το διαγωνισμό και το πανεπιστήμιο παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Μίλησα με το νέο πρύτανη και με διαβεβαίωσε ότι το πανεπιστήμιο θα καθαριστεί.

Για τους τροφίμους των φυλακών Αυλώνα που πέρασαν στο πανεπιστήμιο:

Είναι θέματα τα οποία γίνονται κάθε χρόνο απλά φέτος γίνανε γνωστά και πέρυσι είχαμε επιτυχίες από το σωφρονιστικό κατάστημα του Αυλώνα και φέτος είχαμε επιτυχίες και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη για το γυμνάσιο και το λύκειο που λειτουργεί στο κατάστημα του Αυλώνα. Είναι αυτόνομο το σχολείο αυτό, έχει πολλούς μαθητές. Οι μαθητές αυτοί ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να πάρουν άλλοι από αυτούς το απολυτήριο γυμνασίου , άλλοι από αυτούς να πάρουν το απολυτήριο λυκείου και ορισμένοι δίνουν κανονικά εξετάσεις. Φέτος είχαμε 4 επιτυχίες, ήταν πολύ καλό αυτό, ακόμη καλύτερο ήτανε ότι μπορέσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά. Έχω επισκεφθεί το κατάστημα, μου είπανε τα παράπονά τους, προσπαθήσαμε να τα λύσουμε, πέρυσι δεν είχαμε καθηγητές όπως και φέτος έχουμε μια δυσκολία με τους καθηγητές.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του σχολείου. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη έχουμε δρομολογήσει και τις επόμενες ημέρες θα έχει το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζεται. Πέρυσι μου ζητήσανε και ο κ. Δαμιανός και ο Διευθυντής των φυλακών να φτιάξουμε ένα έξτρα εξεταστικό κέντρο για τα επαγγελματικά λύκεια για τα οποία δεν υπήρχε. Υπήρχανε μαθητές που θέλανε να πάνε στο επαγγελματικό λύκειο αν και στην αρχή υπήρχε μια ολιγωρία, αλλά τελικά έγινε αυτό το εξεταστικό κέντρο και δικαιωθήκαμε τελικά που το φτιάξαμε. Με δική μου πράγματι πρωτοβουλία γιατί μέσα από αυτό το κέντρο του επαγγελματικού λυκείου μπήκανε παιδιά στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτό ήταν μια μεγάλη χαρά για εμάς στο Υπουργείο Παιδείας.

Το επόμενο βήμα είναι αυτό που είπε ο κ. Δαμιανός, να βοηθηθούνε τα παιδιά αυτά να πάρουνε τις άδειες για να φοιτήσουνε. Είχα μια συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και αυτοί από την πλευρά τους θέλουνε να βοηθήσουνε ως προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι ότι κάποια παιδιά πετύχανε σε σχολές εκτός Αθήνας, και θέλαμε να γίνει μια μετεγγραφή έξτρα , πέρυσι το πετύχαμε αυτό, και φέτος θα το κάνουμε.

Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ πάλι το κατάστημα του Αυλώνα και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου.