Σύμη: Πρώτη εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου» Σύμη: Πρώτη εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου» 

Την εφαρμογή του «Κοινωνικού Σχολείου» στην πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα είδαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην Σύμη. Μετά τον αγιασμό έγινε από ειδικό γυμναστή η παρουσίαση της δράσης του «Kid’sAthletics», δηλαδή, του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) για τη γνωριμία των μαθητών με τον κλασσικό αθλητισμό.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος και ο Σύμβουλος του Υ.ΠΑΙ.Θ σε θέματα σχολικού αθλητισμού, βετεράνος μπασκετμπολίστας, Σάκης Τζαλαλής συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μοίρασαν στους μαθητές τα διπλώματα παρακολούθησης του “Kid’sAthletics”. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η ψυχολόγος κ. Μοίρα Λουτσιού μοίρασε στους γονείς φόρμες συμμετοχές στις Σχολές Γονέων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης και Χάλκης, Χρυσόστομου και του Δημάρχου Σύμης Ελευθέριου Παπακαλοδούκα. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του τόνισε τα εξής: «Είχαμε άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο την προηγούμενη φορά, που ήρθαμε εδώ. Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα και ήρθαμε πάλι για να ξαναδώσουμε λύσεις σε άλλα προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν. Παιδεία δεν είναι μόνο η πληροφοριακή γνώση, αλλά η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου».

Για τις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου», ο κ. Λοβέρδος είπε: «Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα “Kid’sAthletics” στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου». Προωθούμε την άθληση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Έχουμε τα πιο υπέρβαρα παιδιά και δίνουμε σε όλους το μήνυμα ότι άθληση είναι υγεία και η παχυσαρκία αρρώστια».

Για τις Σχολές Γονέων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε: «Θα έρχονται επιστήμονες και θα λένε στους γονείς τι πρέπει  κάνουν. Ζητούμε από τους γονείς να πλαισιώσουν τις Σχολές Γονέων».