Συγχαρητήρια επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ στον μαθητή Άγγελο ΓκέτσηΣυγχαρητήρια επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ στον μαθητή Άγγελο Γκέτση

Συγχαρητήρια επιστολή στον μαθητή του 3ου Λυκείου Άρτας Άγγελο Γκέτση, ο οποίος πρόσφατα διακρίθηκε με το Local Prize στον διαγωνισμό Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά από 13-18 ετών, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης. Ο μαθητής του 3ου Λυκείου Άρτας κέρδισε το βραβείο με το σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών γυαλιών, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν ως βοήθημα το λευκό μπαστούνι των τυφλών.  

Στην επιστολή του, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει: «Αγαπητέ Άγγελε. Με την προσπάθεια που έκανες, για να δημιουργήσεις την συσκευή που θα αντικαταστήσει το λευκό μπαστούνι των τυφλών, μας έκανες όλους υπερήφανους. Μας έκανες υπερήφανους, γιατί έβαλες απ’ αυτή τη νεαρή ηλικία, στο επίκεντρο της σκέψης σου, τον άνθρωπο. Έκανες υπερήφανη την πατρίδα μας, αλλά και πρωτίστως την Άρτα, μιας και αυτή την στιγμή, η προσπάθειά σου συζητείται παντού. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι μαθητές, μιμητές της αγωνίας σου και της προσπάθειάς σου. Είναι σίγουρο πως έτσι θα βάλουμε στο κέντρο της ζωής μας τον άνθρωπο και θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια».