79η ΔΕΘ: ξεκίνησε η μεγάλη «γιορτή» της Θεσσαλονίκης79η ΔΕΘ: ξεκίνησε η μεγάλη «γιορτή» της Θεσσαλονίκης

Η μεγάλη «γιορτή» της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Η 79η ΔΕΘ άνοιξε σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, τις πύλες της, πλούσια σε εκθέματα, εκδηλώσεις και θεματικά αφιερώματα. Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η τεχνολογία, η επιστήμη, ο πολιτισμός και η αναψυχή θα δώσουν το «παρών» στην 79η ΔΕΘ, στον ρυθμό της οποίας θα κινείται η Θεσσαλονίκη έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Με 1.000 εκθέτες, πλήρη κάλυψη των εκθεσιακών χώρων, 19 διεθνείς επίσημες συμμετοχές, την ψήφο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και ένα «πολύχρωμο ψηφιδωτό» εκδηλώσεων που θα δώσουν γιορτινό τόνο στην πόλη φιλοδοξεί να «ξυπνήσει» μνήμες παλαιών, καλών εποχών, όταν η διοργάνωση αποτελούσε σημείο συνάντησης για όλη την Ελλάδα. 

«Την αλλαγή κλίματος στην οικονομία τη βλέπουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». Με τις φράσεις αυτές ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, εγκαινίασε την 79η ΔΕΘ, σήμερα το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», υπογραμμίζοντας τη σημαντική αύξηση των εκθετών της διοργάνωσης, εκ των οποίων, όπως σημείωσε, το 35% συμμετέχει για πρώτη φορά στην Έκθεση. «Βρίσκει η Ελλάδα σιγά σιγά τον βηματισμό της και η Θεσσαλονίκη ανακτά τον ρόλο της» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ. 

Η Έκθεση του CERN, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το ειδικό θεματικό αφιέρωμα στην Ορθοδοξία, η επετειακή CHEAPART, το Mad North Stage Festival, οι θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, το εντυπωσιακό εναέριο θέαμα με μηχανές και ακροβάτες και μια σειρά θεματικών αφιερωμάτων που διατρέχουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων και ενδιαφερόντων, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που αξίζει να σταθεί ο επισκέπτης στην 79η ΔΕΘ. 

Την πρώτη ημέρα της Έκθεσης τον μουσικό τόνο στη σκηνή της ΔΕΘ θα δώσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου που θα ξεκινήσει το μουσικό ταξίδι του Mad North Stage Festival στις 21:30, στην πύλη «Τόξο» του Εκθεσιακού Κέντρου. Τη συναυλία θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες μόνο με το εισιτήριο που θα έχουν πληρώσει για την είσοδο στη ΔΕΘ, το οποίο αύριο θα είναι 3 ευρώ (10 ευρώ το οικογενειακό). 

Μέγας Χορηγός της 79ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, ενώ επίσημο ξενοδοχείο του Mad North Stage Festival είναι το Grand Hotel Palace. Χορηγοί είναι επίσης η Κεντρική Αγορά Αθηνών (εισιτήρια), η Εγνατία Οδός, η Skyserv, η ICAP (για το αφιέρωμα Innotech) και η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Βιομηχανία Ειδών Διατροφής (για το Mad North Stage Festival). Ακόμη, την εκτύπωση των προσκλήσεων προσφέρει το ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. 

Η 79η ΔΕΘ θα είναι σήμερα ανοιχτή έως τις 22:00 μ.μ, το εισιτήριο είναι 3 ευρώ και η οικογενειακή κάρτα 10 ευρώ.