«Κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι...» του Αλέξανδρου Κουτούβελα«Κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι…»

horizontal-bar-posts-small
Αλέξανδρος Κουτούβελας

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτούβελας
horizontal-bar-posts-small

Κατά τη διάρκεια των φετινών ντραφτ που έγιναν στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στο νούμερο 15 και 16, έγινε μια «ιδιαίτερη» επιλογή παίκτη από το ίδιο το ΝΒΑ. Ο κομισάριος Adam Silver, ανακοίνωσε ότι θα εκπληρώσει το όνειρο του Isaiah Austin και θα γίνει τιμητική επιλογή.

Μόλις πριν από μια βδομάδα από τα ντραφτ, την ώρα που όλοι οι παίκτες υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, ο τελειόφοιτος σέντερ του Baylor, διαγνώστηκε με Marfansyndrome, μια πολύ σπάνια γενετική δυσλειτουργία που εμφανίζεται σε πολύ ψηλά άτομα και επηρεάζει την καρδιά. Αυτόματα, αυτό σταμάτησε την καριέρα του.

 Την ώρα της εκδήλωσης, ο κόσμος στο ΒarclaysCenter σηκώθηκε όρθιος, καθώς ο Austinαγκάλιαζε μέλη της οικογενείας του και περίμενε να ακούσει το όνομα του και να ανέβει στην σκηνή. Όταν ανέβηκε, ήταν φανερά συγκινημένος και προσπαθούσε να κρατήσει τα δάκρυα του. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της σεζόν, αποκάλυψε ότι το δεξί του μάτι είναι προσθετικό, έπειτα από πολλαπλές αποτυχημένες εγχειρήσεις.

 Σε δηλώσεις του είπε « ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό που έγινε. Είχα όμως τεράστια συμπαράσταση από την οικογένεια μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου, δεν πρόκειται να κάτσω να γκρινιάζω που δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ, γιατί μπορώ ακόμα να αναμειχθώ με το παιχνίδι που αγάπησα, με κάποιον άλλο τρόπο. Μόνο και μόνο που καθόμουν ανάμεσα σ΄ όλους τους φίλους μου και σε όλα αυτά τα παιδιά, ένιωθα πολύ μεγάλη χαρά, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις μέχρι εδώ. Τα πέρασα και εγώ».

 Προσδοκούσε για το φετινό ντραφτ, να βρίσκεται στα πρώτα νούμερα. Ο κομισάριος με το που έμαθε για την κατάσταση του, του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε ότι θα του γίνει αυτή η τιμητική επιλογή. Αναμφισβήτητα, το ΝΒΑ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, αλλά με κινήσεις σαν και αυτές μας δείχνουν ότι είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδι και πάνω από όλα είναι άνθρωποι.