Δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για την παραίτηση ΚουκοδήμουΔήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για την παραίτηση Κουκοδήμου

Σε παρέμβαση του στην τηλεοπτική εκπομπή «ΠρωινόMega», ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος , αφού καλωσόρισε το νέο Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Στύλιο τονίζοντας ότι θα συνεργαστεί μαζί του πολύ καλά, μίλησε για:

Τον απερχόμενο Υφυπουργό παιδείας Κώστα Κουκοδήμο:

«Εξαιρετικά είχαμε συνεργαστεί με τον Κώστα Κουκοδήμο και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση χθες που ακούστηκε ότι παραιτήθηκε ο Κώστας Κουκοδήμος γιατί είχε περιορισμένες αρμοδιότητες ή πως του αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος χθες με δηλώσεις του είπε ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα και θα ήθελα να σας πω ότι και οι δυο Υφυπουργοί Παιδείας πήραν αρμοδιότητες από την πρώτη εβδομάδα που ήρθανε στο Υπουργείο, ήμασταν πιο γρήγοροι στον τομέα αυτό. Διαιρέσαμε τις αρμοδιότητες δια του τρία. Η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα δεν σήμανε μείωση αρμοδιοτήτων για τον κ. Κουκοδήμο. Ο οποίος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, δεν έχει ακόμη αρμοδιότητες. Θέλω να πω πως πρόκειται για μια φήμη, κακοήθη, η οποία ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν ισχύει.

Ισχύουν οι ημερομηνίες που σας είπα, είναι Υπουργικές Αποφάσεις , που τις υπέγραψε ο Πρωθυπουργός και εγώ. Πολλές αρμοδιότητες στους Υφυπουργούς και καμία στο Γενικό Γραμματέα δεν έχει περάσει ακόμη.

Δεν τίθεται κανένα θέμα περί αρμοδιοτήτων, από Ιούλιο είχε αρμοδιότητες ο κ. Κουκοδήμος. Όποιος το έκανε αυτό είναι γιατί ήθελε κάτι να καλύψει».