Ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ.Ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ.

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Στη χαιρετιστήρια ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τη νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι δημότες θα παλέψουμε για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τον δήμο της Αθήνας.Διεκδικώντας μια τολμηρή και πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες».

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία τoυ δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη

 Κυρίες και κύριοι,

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα. Να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, καλύτερη.

Περάσαμε μια δυσκολότατη τριετία που συνέπεσε με την περίοδο της χειρότερης κρίσης για την πόλη και τη χώρα. Ωστόσο η Αθήνα άντεξε – η κοινωνική συνοχή διατηρήθηκε. Και εδώ θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι, αντιδήμαρχοι, συνεργάτες και στελέχη του δήμου, συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα αλλά και μια λογική συνέχεια. Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Με τη νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι δημότες θα παλέψουμε για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τον δήμο της Αθήνας.

Διεκδικώντας μια τολμηρή και πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες. Οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, μακριά από την κρατική χειραγώγηση και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων.

Στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο της σημερινής συγκυρίας οι δήμοι αναδεικνύονται στον κατεξοχήν παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ενεργοποιώντας την Κοινωνία των Πολιτών, συνεργαζόμενοι με τις υγιείς και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις. 

Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες υπερασπίστηκαν μια πόλη δημοκρατική. Μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που συνομιλεί ισότιμα με τις μητροπόλεις του κόσμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ορίζει η ίδια το μέλλον της.

Θα δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Με έντιμη διαχείριση, ορθολογισμό, διαφάνεια, καινοτομία και πολλή δουλειά.  

Σας ευχαριστώ

*Δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων