Το Υ.ΠΑΙ.Θ. καταδικάζει την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών ΠειραιάΤο Υ.ΠΑΙ.Θ. καταδικάζει την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια.

«Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν καθώς και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη. Το Υπουργείο θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005 είναι πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό. Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο».