Συνέντευξη του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ανδρέα Λοβέρδου στο MEGAΣυνέντευξη του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ανδρέα Λοβέρδου στο MEGA

Σε συνέντευξή του στο Πρωινό Mega o Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Τάκη τόνισε: «Σέβομαι τον θεσμό των ολοήμερων ως απολύτως απαραίτητο και στόχος μας είναι να λειτουργήσουν όπως και όλα τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου».

Για την εφαρμογή του Νόμου για τις μετεγγραφές ο Υπουργός απάντησε ότι δεν μπορούμε να εξαπατήσουμε ψηφίζοντας άλλα προεκλογικά και εφαρμόζοντας άλλα μετά τις εκλογές όπως είναι ο Νόμος του κ. Αρβανιτόπουλου τον οποίο ψήφισα. Η πραγματικότητα της φτώχειας είναι πάνω από όλα. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούμε να κάνουμε μια διαφορετική κατανομή χρηματοδότησης υπέρ αυτών των σχολών που πλήττονται. Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύσεις στο διάστημα ενάμιση μήνα που μεσολαβεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια. Δεν θα πάρουμε όμως το μέτρο πίσω εφόσον τα παιδιά έχουν καταθέσει τα μηχανογραφικά τους».

Με ευθύνη της κυβέρνησης θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον συσχετισμό 1 προς 10 ώστε να προχωρήσουμε στις εξετάσεις ΑΣΕΠ ως μονόδρομο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την μελλοντική του παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό ο κ. Λοβέρδος απάντησε «προχωρούμε στο ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης με πρωτεύουσα δύναμη το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας την καλή του ιστορία. Τις επόμενες μέρες θα κουβεντιάσουμε και τον τρόπο επανένταξής μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο δεν διέκοψα ποτέ την επαφή. Άλλωστε από το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκα έπειτα από τη διαγραφή μου σε μία περίοδο έντασης».

*Δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ.