Συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιόφωνο του RealFmΣυνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιόφωνο του RealFm

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm και στους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Μαίρη Πολλάλη έδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι εφόσον αλλάξει αυτός ο συσχετισμός στις προσλήψεις για την Παιδεία θα ανοίξουν θέσεις για τον διορισμό των εκπαιδευτικών, οπότε και θα έχει νόημα να γίνει ένας νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

«Δίνουμε αγώνα δρόμου κάθε μέρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου με επαρκές προσωπικό και με όλα τα βιβλία» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε «καταφέραμε με κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις και συζήτηση με την κυβέρνηση να έχουμε 19.500 αναπληρωτές».

«Παραμένω αμετακίνητος όσον αφορά την εφαρμογή του Νόμου για τη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών με το τέλος του ακαδημαϊκού έτους στις 31 Αυγούστου» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας συμπληρώνοντας ότι έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος από το 2007 για όσους ήθελαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τα Πανεπιστήμια γι΄αυτό το θέμα. «Πρέπει να βάλουμε τάξη όχι για την τάξη αλλά γιατί απορρέουν σημαντικά θέματα από τον καθορισμό του πραγματικού δυναμικού των Πανεπιστημίων όπως είναι οι αξιολογήσεις των ιδρυμάτων γι΄αυτό και δεν αλλάζουμε θέση όσον αφορά τις διαγραφές».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι τον έχει καταψηφίσει, ότι η εφαρμογή του είναι λανθασμένη και η υπερφορολόγηση βαρύνει τους πολίτες καθώς και ότι συντάσσεται με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το φορολογικό σύστημα.

*Δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ.