«Χώρος Δράσης» στο Εθνικό Θέατρο «Χώρος Δράσης» στο Εθνικό Θέατρο

Με τη σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ στο πλαίσιο του «Θεάτρου Κατ’ Οίκων»

Στα τέλη Μαΐου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο ο πρώτος κύκλος συναντήσεων με θέμα «Ντροπή, ο μασκαρεμένος φόβος», στον οποίον συμμετείχαν άτομα που δέχονται υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια και συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο θεατρικό αυτό εργαστήρι συμμετείχαν 20 άτομα, όπου οι συμμετέχοντες διαπραγματεύτηκαν πτυχές του εαυτού τους, περισσότερο ή λιγότερο φανερές, με όχημα θεατρικά, και μη, κείμενα – όπως ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, το «Έγκλημα και Τιμωρία» και « Ο Παίκτης» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, και το θεατρικό μονόπρακτο του Χοακίν Κιντέρο «Ένα ηλιόλουστο πρωινό» – καθώς και με εργαλεία αντλημένα από το θεατρικό παιχνίδι και από τεχνικές αναπαράστασης.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αυτοσχεδίασαν, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης και δράσης μέσα στο ομαδικό περιβάλλον.

Ο «Χώρος Δράσης», αποτέλεσμα της σύμπραξης του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, αποτελεί ένα πεδίο έκφρασης και ανάπτυξης της δημιουργικότητας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το εργαστήρι ήδη υλοποιείται και σε δεύτερη ομάδα εξαρτημένων ατόμων, σε μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, καθώς και σε πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».