Περιηγηθείτε στην Ακρόπολη με μια απλή διαδικτυακή εφαρμογή

Περιηγηθείτε στα μνημεία της Ακρόπολης χρησιμοποιώντας μία διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει τη διερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου με διαδραστικό τρόπο.

Η εφαρμογή είναι μια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), αξιοποιεί HTML5 και είναι προσβάσιμη από φυλλομετρητές σταθερών και κινητών συσκευών, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Αποτελεί αναβάθμιση προηγούμενου έργου με έμφαση στην επέκταση της λειτουργίας σε σταθερές και φορητές συσκευές

Η Εικονική Περιήγηση στα μνημεία Ακρόπολης αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης των σπουδαιότερων μνημείων – του Παρθενώνα, των Προπυλαίων, του Ερεχθείου και του ναού της Αθηνάς Νίκης – καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο. Κάθε άποψη συνοδεύεται από περιγραφικά στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος. Η φωτογραμμετρική αποτύπωση της επιφάνειας του βράχου σε μορφή χάρτη επιτρέπει τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στα επιμέρους σημεία θέασης. Οι εικόνες προσφέρουν δυνατότητες αυξημένης εστίασης στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη στο χώρο. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο ή ακόμα και να πραγματοποιήσει ένα εικονικό «περίπατο» επιλέγοντας τη δική του διαδρομή.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή: εδώ

© schooltime.gr