Ψήφισμα των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠαλαιστινιακόΨήφισμα των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Παλαιστινιακό

Ψήφισμα για το Παλαιστινιακό κατέθεσαν οι παρευρισκόμενοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες: Γλέζος Μανώλης, Κούνεβα Κωνσταντίνα, Παπαδημούλης Δημήτρης, Σακοράφα Σοφία, Χρυσόγονος Κώστας.

Το ψήφισμα:

Η συνεχιζόμενη σφαγή των αμάχων στην Παλαιστίνη αποτελεί ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ. Και οι ηγέτες του το γνωρίζουν πολύ καλά. Όπως η ανθρωπότητα δεν ξέχασε τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, έτσι δεν θα ξεχάσει και τη Γάζα, όπως δεν ξέχασε τη Σάμπρα και τη Σατίλα. Όσες φορές κι αν επαναλαμβάνεται ένα έγκλημα κατά του δικαίου και της ηθικής, πρέπει να βρίσκει αντιμέτωπη ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Δεν είναι τα σχολεία που ισοπεδώθηκαν, δεν είναι οι ελιές που καταστράφηκαν, δεν είναι καν οι ίδιοι οι νεκροί, ακόμα κι αν είναι γυναίκες, γέροντες και παιδιά, αυτό που πιο πολύ μας κάνει να φρίττουμε. Εκείνο που ξεπερνά τη λογική είναι πως λαός που υπέστη όσα υπέστησαν οι Εβραίοι ανέχεται να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο η κυβέρνησή του σε άλλο λαό. Γιατί έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο λαός αυτός καταδικάζει τις βάρβαρες ενέργειες που αποφάσισε η κυβέρνησή του.

Από την άλλη πλευρά, η ανοχή του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου στη συνεχιζόμενη σφαγή αποτελεί μια πραγματικότητα που μας κάνει να ντρεπόμαστε και να αγανακτούμε. Το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κρατική οντότητα αντιμετωπίζεται με επίδειξη τρομακτικής και ασύμμετρης βίας από την πλευρά του Ισραήλ, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να παρακολουθούν απαθείς τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων, την ισοπέδωση οικισμών, τη δολοφονία αθώων. Το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Το επιτάσσει η ηθική και ο ανθρωπισμός, το απαιτεί το δίκαιο.