Εγκαίνια της Έκθεση της Βουλής για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της ΔημοκρατίαςΕγκαίνια της Έκθεση της Βουλής για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, των Αρχηγών των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, Μελών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, της Στρατιωτικής Ηγεσίας, Βουλευτών της 1ης περιόδου της Βουλής του 1974, εκπροσώπων Αντιστασιακών Αντιδικτατορικών Οργανώσεων, εγκαινίασε σήμερα την Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο: «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Ευ. Δρακόπουλο στα εκθέματα της Έκθεσης και αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία ημέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Σε περιόδους κρίσης, η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών, πρέπει να κυριαρχεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν για αυτή την Έκθεση. Μία θαυμάσια Έκθεση.»

«Δεν χωρούν εφησυχασμοί σε αυτό τον νέο αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία του επισήμανε πως σήμερα, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη Δημοκρατία, που έχουν αγωνιστεί για τη διατήρησή της, να δώσουμε τη δύσκολη μάχη που απαιτείται ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους θεσμούς και να διατηρούμε αλώβητο το δημοκρατικό μας πολίτευμα, με τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, με τις διαφορετικές μας αντιλήψεις μέσα από το δημοκρατικό διάλογο.