Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη - Ι. Μπουτάρη για την τουριστική ανάπτυξη της ΘεσσαλονίκηςΣυνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη – Ι. Μπουτάρη για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

H τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη, στο υπουργείο Τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό. O κ. Μπουτάρης διατύπωσε προτάσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού και αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με προωθούμενες διατάξεις του νέου τουριστικού νομοσχεδίου. 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε παράλληλα τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού πόλεων, τις προοπτικές που υπάρχουν και αναφέρθηκε στη σημασία συντονισμού του έργου μεταξύ των υπηρεσιών. 

Η κυρία Κεφαλογιάννη από την πλευρά της επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής είναι ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι πράγματι από τον καλύτερο συντονισμό εξαρτώνται πολλά για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.