ΟΛΜΕ: Να μην αλλάξει το σύστημα μοριοδότησης και διορισμού των αναπληρωτών
Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τύπο και τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών — συγκεκριμένα τις αλλαγές που εξαγγέλλονται μέσω συνεντεύξεων (!) στον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις απομακρυσμένες περιοχές, με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί ουσιαστικό διάλογο και διαπραγμάτευση πριν τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου στην εκπαίδευση.
Ζητά να μην αλλάξει το σύστημα μοριοδότησης και διορισμού των αναπληρωτών, σύστημα που κατοχυρώνει διαφάνεια και είναι αντικειμενικό και παράλληλα να ανοίξουν οι πίνακες προϋπηρεσίας μετά τις 30-6-10 με την αντίστοιχη κατάργηση των διατάξεων του ν.3848/10, αλλά και να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι ωρομισθίων.
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει πως για την ομαλή λειτουργία των σχολείων φέτος, όσον αφορά το απαιτούμενο εκπαιδευτικό – διδακτικό προσωπικό, το ελάχιστο ασφαλές κριτήριο είναι η πρόσληψη ίσου αριθμού αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που απαιτήθηκε και πέρυσι. Με βάση αυτό πρέπει να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσοι όσες και οι συνταξιοδοτήσεις αυτής της χρονιάς.