«Μεσοπέλαγα» του Σλάβομιρ Μρόζεκ από τη Θεατρική Ομάδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α«Μεσοπέλαγα» του Σλάβομιρ Μρόζεκ από τη Θεατρική Ομάδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α

Το έργο του Πολωνού συγγραφέα Σλάβομιρ Μρόζεκ, «Μεσοπέλαγα», παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, η θεατρική ομάδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την κοινωνική επανένταξη αστέγων.

Η θεατρική ανάγνωση θα γίνει, στις 10.00 πμ στο χώρο του Ξενώνα του Κ.Υ.Α.Δ.Α, από τους Δημήτρη Γούγο, Λάμπρο Μουστάκη και Μιχάλη Σαμόλη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του ηθοποιού και δασκάλου τους Παναγιώτη Δορλή, με θεατές τους ίδιους τους άστεγους φιλοξενούμενούς του, τους επιστήμονες που τους ενδυναμώνουν ψυχοκοινωνικά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Στη θεατρική παράσταση θα συμμετάσχει ο γνωστός ηθοποιός και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη», κ. Αντώνης Καφετζόπουλος ερμηνεύοντας έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Η οργάνωση τέτοιων προγραμμάτων έχει στόχο να ενθαρρύνει τους άστεγους ανθρώπους να βγουν από την απομόνωση και να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση της κοινωνικής συμμετοχής κι επανένταξης. Στο παρελθόν ανάλογες παρουσιάσεις έχουν γίνει στο Μέγαρο Μουσικής και στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αθήνα, ο Δήμος και οι κάτοικοί της διατηρούν με κοινωνική σκέψη κι ευαισθητοποίηση τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, τηλ. επικ.: 2105246516 (εσωτ. 5)