Σε διακοπές έως το τέλος Αυγούστου ο «Δακτύλιος»Σε «διακοπές» έως το τέλος Αυγούστου ο Δακτύλιος

Έπαυσε από χθες Δευτέρα 14 Ιουλίου το μέτρο της εκ περιτροπής κίνησης των ΙΧ οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας , γνωστό σε όλους ως Δακτύλιος.

Τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την περίοδο 2014-2015,από την ΕΛ.ΑΣ. 

Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα προ 1.1.1991, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του Μεγάλου Δακτυλίου [Παραλιακή – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη ως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν.

Έτσι όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2014-2015.