Ημερίδα της ΕΑΤΑ για το πρόγραμμα +ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΗμερίδα της ΕΑΤΑ για το πρόγραμμα +ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων – EATA διοργάνωσε ημερίδα για την έναρξη του προγράμματος + ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, στον χώρο του Impact Hub Athens, την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «+ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ» που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με συντονιστή εταίρο την ΜΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ.

Σκοπός το έργου είναι η ένταξη και η παραμονή στην τοπική αγορά εργασίας 78 ανέργων κατοίκων της περιοχής Κεντρικού, Νότιου και Ανατολικού τομέα της Αττικής, οι οποίοι μέσω επάλληλων δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, να υποστηριχθούν επαγγελματικά και να αναλάβουν θέσεις απασχόλησης σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα για το έργο +ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ καθώς και για το εταιρικό σχήμα που το υλοποιεί. Παράλληλα ενημερώθηκαν από τα στελέχη της ΕΑΤΑ για το έργο που υλοποιεί η εταιρεία για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθώς και για τις δράσεις που υλοποιεί το Athens Convention & Visitors Bureau για την προώθηση και προβολή της Αθήνας ως τουριστικού και συνεδριακού προορισμού.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα οφέλη και τα κίνητρα για την προώθηση των ωφελούμενων στην επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ παρουσιάστηκαν και δυο start up εταιρείες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον τομέα του τουρισμού, οι “Dopios” και “Big Olive”.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων από τέσσερις περιοχές της Ελλάδας, καθώς και με μια συνοπτική παρουσίαση από τον Σεφ του Impact Hub για τον γαστρονομικό τουρισμό.