«Το ημερολόγιο ενός ανέργου», παρουσίαση στο bar-café «Κυκεών»«Το ημερολόγιο ενός ανέργου», παρουσίαση στο bar-café «Κυκεών»

Το ημερολόγιο ενός ανέργου – 155+1 αληθινές ιστορίες, με επιμέλεια και σχόλια του Χριστόφορου Κάσδαγλη, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στο bar-café «Κυκεών».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Υρώ Καζάρα και Βαγγέλης Τσερεμέγκλης, οι οποίοι συμμετέχουν με κείμενά τους στον τόμο, Ιάσων Κάντας, νέος συντονιστής του imerologioanergou.gr, Χρήστος Αλεφάντης, ιδρυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού Σχεδία Διομήδης Μελετίου, δίκτυο αλληλεγγύης Ελευσίνας-Μαγούλας «Υπάρχει άλλος δρόμος»

Θα συντονίσει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης. 

Διοργάνωση: imerologioanergou.gr, ThePressProject, bar-café «Κυκεών», Εκδόσεις Καστανιώτη

Περίληψη του βιβλίου

Το Ημερολόγιο μού άνοιξε τα μάτια.

«Άνεργη 47 χρονών, γροθιά στο στομάχι η λέξη και μόνο. Βιογραφικά και αιτήσεις δαγκωμένα στο στόμα».

«Ο άνεργος δεν τους χρειάζεται, δεν είναι αποδοτικός, μοιάζει με τα πεταμένα φρέσκα φρούτα της χωματερής, που εγγυώνται την κερδοφόρο τιμή των υπολοίπων. Γιατί το φρούτο γι’ αυτούς δεν είναι μέσο διατροφής, αλλά κερδοφορίας».

«Χα, οι μέλισσες, φίλε, όταν η βασίλισσα δεν τους κάνει, την αλλάζουν, διαμαρτύρονται που δεν πάει καλά το μελίσσι και τη θανατώνουν, το ’πιασες; Και αν η επόμενη κάνει τα ίδια; Δρόμο κι αυτή…»

Με το Ημερολόγιο ενός ανέργου θέλουμε να εκφραστούμε και να εκφράσουμε όλον αυτό το διάχυτο καημό, τον πανικό, όχι για να συμβιβαστούμε μ’ αυτόν, αλλά για να τον μετατρέψουμε σε κάτι άλλο – σε δύναμη, σε αυτοοργάνωση, σε δράση, πείτε το όπως θέλετε, αλλά μην το σκεφτείτε πολύ, δεν υπάρχει χρόνος!

__________________________________

Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης γεννήθηκε το 1958. Έχει γράψει τα βιβλία Απολύομαι και τρελαίνομαι (1988), Επικίνδυνη ευρεσιτεχνία (1991), Σπλιτ! (2009), Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος – Το γαμώτο ενός Αριστερού (2009), Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού (2010), Ανώνυμοι χρεοκοπημένοι (2012), Το ημερολόγιο ενός ανέργου (επιμέλεια-σχόλια). Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ. Αρθρογραφεί καθημερινά στο thepressproject.gr και είναι ο δημιουργός και συντονιστής του imerologioanergou.gr. Σπούδασε Οικονομικά, στην ΑΣΟΕΕ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει στην Αθήνα, δραπετεύει στα Τρίκαλα Κορινθίας και ονειρεύεται τα Κύθηρα και τα Απαλάχια Όρη.