Ανδρέας Λοβέρδος: Η «Τράπεζα Θεμάτων» είναι καλός θεσμός, ένας δημοκρατικός θεσμόςΑνδρέας Λοβέρδος: Η «Τράπεζα Θεμάτων» είναι καλός θεσμός, ένας δημοκρατικός θεσμός

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί για την 76η Σύνοδο των Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορά στην «Τράπεζα θεμάτων». Η απάντησή του ενδεικτική για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όσον αφορά ένα από τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την εκπαιδευτική κοινότητα:

«Μας προβληματίζει στο Υπουργείο. Δεν θα την αλλάξουμε όμως την τράπεζα θεμάτων. Βλέπουμε κάποια σχόλια, π.χ. για την άλγεβρα, αλλά μην πιστεύετε αυτές τις στατιστικές. Το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής είχε προτείνει να μην εφαρμοστεί ο θεσμός από φέτος γιατί τα θέματα δόθηκαν την τελευταία στιγμή. Το υπουργείο όμως προχώρησε. Να τα προβλήματα όμως τώρα. Εμείς πιστεύουμε στο θεσμό και δεν πρόκειται να τον αλλάξουμε. Είναι καλός θεσμός, ένας δημοκρατικός θεσμός.

Δεν θα ακυρώσουμε το θεσμό σε καμία περίπτωση αλλά θα δούμε ποιες τεχνικές παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε, αφού όμως βγουν οι βαθμολογίες».