«Ιστορίες Προσφύγων» για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ«Ιστορίες Προσφύγων» για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2014, στις 20 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα refugeestories της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ  παρουσιάζονται ιστορίες προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν. Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από τα στατιστικά, την ιστορία που παραμένει ίδια μέσα στο χρόνο, όπου υπάρχουν πρόσφυγες . Πρόκειται για άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, εξαιτίας διώξεων ή πολέμου αναζητώντας ασφάλεια και προστασία. Οι ιστορίες τους μιλούν για τη δύναμη, το κουράγιο και τον αγώνα των προσφύγων να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, άνθρωποι που δουλεύουν με πρόσφυγες, δημόσια πρόσωπα και το κοινό, που συμμετέχει στην ιστοσελίδα, μεταφέρουν τις δικές τους μαρτυρίες, εμπειρίες και οικογενειακές μνήμες.

Αξίζει να το δείτε: refugeestories