Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για τους σπουδαστές της ΕΣ Δικαστικών ΛειτουργώνΗμερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για τους σπουδαστές της ΕΣ Δικαστικών Λειτουργών

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διοργάνωσε στις 13-6-2014, στην έδρα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης , ημερίδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης των σπουδαστών της 19ης σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους σπουδαστές της Σχολής τόσο για την Νομοθεσία στο Διαδίκτυο, όσο και για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, παράλληλα με πρακτικές διαδικτυακής έρευνας.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, ήταν:

Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα αδικήματα και ο τρόπος που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές έρευνας αλλά και πρόληψης.

Διαδικτυακή Νομοθεσία.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας ήταν η γνώση της Διαδικτυακής Νομοθεσίας από τους νέους δικαστές και Εισαγγελείς, αλλά και οι δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πάνω σε θέματα που ανακύπτουν κατά την διερεύνηση υποθέσεων.

Επιπλέον, προβλήθηκε η δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.