Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 σε ένα «ανοικτό» (δωρεάν) e-bookΤο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 σε ένα «ανοικτό» (δωρεάν) e-book

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ΦΙΦΑ 2014 θα είναι το εικοστό Παγκόσμιο Κύπελλο ΦΙΦΑ και θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου 2014 σε 12 πόλεις. Θα είναι η δεύτερη φορά που η Βραζιλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, έπειτα από το 1950. Η Βραζιλία εξελέγη ως διοργανώτρια χώρα το 2007, μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, FIFA, να διεξαχθεί το τουρνουά στη Νότια Αμερική, για πρώτη φορά μετά από την ανάληψή του από την Αργεντινή το 1978.

Οι εθνικές ομάδες από 31 χώρες, που προκρίθηκαν μέσα από αγώνες προκριματικών, οι οποίοι ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011, θα συμμετέχουν με την εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας Βραζιλία στα τελικά του τουρνουά. Θα πραγματοποιηθούν 64 αγώνες συνολικά που θα γίνουν σε δώδεκα πόλεις σε όλη τη Βραζιλία, σε νέα αλλά και ανακατασκευασμένα γήπεδα, ξεκινώντας με τις φάσεις των ομίλων. Για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία γραμμής τέρματος. 

Η Ισπανία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς στον τελικό του 2010 είχε νικήσει την Ολλανδία 1-0, κατακτώντας τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της.

Κατεβάστε το βιβλίο σε pdf:

Λήψη αρχείου

 

*Το e-book δημιουργήθηκε με υλικό από τη wikipedia και διανέμεται δωρεάν με άδεια creative commons (οι πηγές και η άδεια διανομής περιγράφονται στο βιβλίο).