Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ο κ. Γεώργιος ΒράνοςΝέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ο Γεώργιος Βράνος

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, τοποθετήθηκε στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ο κ. Γεώργιος Βράνος. Ο κ. Βράνος είναι από το 2010 Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με γνωστικό αντικείμενο τη διεύθυνση ορχήστρας.

Αποδεχόμενος τη θέση, ο νέος διευθυντής δήλωσε σχετικά: «Με τιμά ιδιαίτερα η ανάθεση εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της διεύθυνσης μιάς ορχήστρας, η οποία είναι στολίδι όχι μόνο για τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Μια ορχήστρα που έχει ιστορικό παρελθόν, και για την οποία θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου, ώστε να έχει και μέλλον».

_________________________________

Ο Γεώργιος Βράνος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 2010 είναι επίκουρος καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη διεύθυνση Ορχήστρας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης τού Παν/μιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Τα προηγούμενα επτά χρόνια διετέλεσε Ά αρχιμουσικός και αναπληρωτής Γενικός Μουσικός Διευθυντής (Generalmusikdirektor) στην Όπερα του Regensburg (2003-2008) και στην Κρατική Όπερα του Coburg (2008-2010) όπου ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής της συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Coburg, ενώ το 2004-2005 ήταν Γενικός Μουσικός Διευθυντής στην όπερα του Regensburg (G.M.D.)

Στην Ελλάδα διετέλεσε το 1996 βοηθός του Μιλτ.Καρύδη και του Theodor Guschlbauer σε παραγωγές της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. και από το 2004 άρχισε και τις συνεργασίες και με τις μεγάλες ελληνικές Ορχήστρες.