«Ναι στα μεταχειρισμένα βιβλία» της Μαρίας Αθανασίου«Ναι στα μεταχειρισμένα βιβλία»

horizontal-bar-posts-small
Μαρία Αθανασίου

 

Γράφει η Μαρία Αθανασίου
horizontal-bar-posts-small

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων συμμετείχα σ’ ένα μπαζάρ μιας ΜΚΟ. Η τύχη με βοήθησε και ήμουν μία από τις υπεύθυνες στο σταντ που πουλούσε μεταχειρισμένα βιβλία προς 1 ευρώ. Δε χρειάζεται να σας πω πως τα παιδικά βιβλία έγιναν ανάρπαστα!

Ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, που έπαιρνα μέρος σε κάτι τέτοιο. Ποτέ μου δεν είχα αγοράσει μεταχειρισμένο βιβλίο, μιας και πάντα τα προμηθευόμουν από βιβλιοπωλεία ή τα δανειζόμουν από γνωστούς. Επέλεξα διστακτικά το «Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα», του Γιάννη Μαρή. Τα φύλλα ήταν δεύτερης ποιότητας και κιτρινισμένα. Από το εξώφυλλο απουσίαζε ένα κομμάτι. Θα το διάβαζα; Τουλάχιστον – σκέφτηκα – είχα κάνει μια καλή πράξη βοηθώντας έστω και με αυτόν τον τρόπο κάποιον συνάνθρωπό μου που είχε ανάγκη.

Μετά από καιρό, περιμένοντας το τρένο στον ηλεκτρικό, το έβγαλα από την τσάντα μου. Με ενθουσίασε τόσο πολύ η αινιγματική πλοκή, που το διάβασα μονορούφι! Εξαιρετική πένα ο κ. Μαρής! Από τότε κόλλησα και το καλοκαίρι ο αστυνόμος Μπέκας θα με συνοδεύσει στις εξορμήσεις μου στην παραλία.

Συμπερασματικά :

1. Διαβάστε Γιάννη Μαρή!!!

2. Στηρίξτε με όποιον τρόπο μπορείτε τις ΜΚΟ και αγοράστε μεταχειρισμένα βιβλία. Άλλωστε αυτό που μετρά είναι το περιεχόμενο και όχι το περιτύλιγμα.

3. Βγάλτε τα βιβλία από τα σκονισμένα ράφια της βιβλιοθήκης σας και βοηθήστε τα να ταξιδέψουν. Μην ξεχνάτε πως αυτός είναι ο ρόλος τους – να περνούν από χέρι σε χέρι, να εμπνέουν και να αποτελούν σύμβολο όχι μόνο πνευματικότητας αλλά και αλληλεγγύης, που τόσο την έχουμε ανάγκη.

Υ.Γ. Στο Πασχαλινό μπαράζ δεν παρέλειψα να αγοράσω ένα βιβλίο. Αυτή τη φορά για δώρο!