Το Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Νομού Σερρών καταγγέλλει Η ΟΛΜΕΤο Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Νομού Σερρών καταγγέλλει Η ΟΛΜΕ

Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Νομού Σερρών για την ενέργειά του να στείλει έγγραφο προς τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της Δ.Δ.Ε. Σερρών ζητώντας τους να του κοινοποιήσουν με διαβιβαστικό έγγραφο στο γραφείο του την καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών καθώς και να τον πληροφορήσουν με ποιόν τρόπο έγινε στα σχολεία τους η ενημέρωση των εκπαιδευτικών επί του εν λόγω εγγράφου. Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών αφορούσε την προσπάθεια του Δ/ντή ΔΕ Σερρών να πραγματοποιήσει σε συνάντηση των δ/ντών σχολείων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί, «Βιωματικό Σεμινάριο για τη διοικητική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού» (αυτός ήταν ο τίτλος στις φωτοτυπίες που διανεμήθηκαν στους δ/ντές).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια και το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Ν. Σερρών έχει ως στόχο τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, και την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης των συνδικαλιστικών εγγράφων στα σχολεία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Σερρών, και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης.

Παράλληλα, καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να παρέμβουν ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης στο Νομό Σερρών και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνηση των συνδικαλιστικών εγγράφων στους χώρους εργασίας.