Η Αθήνα του Σωκράτη» Κύκλος 5 διαλέξεων με τον Τάκη Θεoδωρόπουλο «Η Αθήνα του Σωκράτη» κύκλος 5 διαλέξεων με τον Τάκη Θεoδωρόπουλο 

Μια περιήγηση στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, στο «ελληνικό θαύμα», μέσα από το βλέμμα ενός ανθρώπου που το έζησε, βρήκε τον τρόπο να πάρει τις αποστάσεις του για να το κρίνει, και κατέθεσε στην ιστορία την σκέψη της απορίας και της συνεχούς διερώτησης. Ο Σωκράτης μας δείχνει τον δρόμο, και τον τρόπο, ώστε να πάρουμε τις αποστάσεις από τον σημερινό μονοσήμαντο πολιτισμό μας για να μπορέσουμε να τον κρίνουμε. Είναι κατάθεση πνευματικής ελευθερίας.

Κύκλος 5 διαλέξεων με τον Τάκη Θεoδωρόπουλο – 31 Μαΐου 2014

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: κάθε Σάββατο, ώρα 17:00 – 19:00

Ημερομηνίες: 26 Απριλίου – 10, 17, 24, & 31 Μαΐου

Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Ηρακλειδών

Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 δίωρες διαλέξεις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ. – Παρ. 09:00-14:00)

τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697

email: [email protected]

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος είναι συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος. Είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή όπου διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον εκδοτικό χώρο, ως διευθυντής εκδόσεων, και υπήρξε συνεργάτης και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από τα έργα του ξεχωρίζουν το «Αδιανόητο Τοπίο», το «Μυθιστόρημα του Ξενοφώντα», το «Ξυπόλητο Σύννεφο» και το δοκίμιο «Με την ανάσα της Αθήνας και της Ρώμης». Το 1999 τον βράβευσε το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το μυθιστόρημά του «Η δύναμη του σκοτεινού θεού». Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία τον τίμησε με το βραβείο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Τα περισσότερα από τα έργα του κυκλοφορούν στα γαλλικά. Το τελευταίο του βιβλίο στα ελληνικά είναι «Το τελευταίο Τέταρτο», το χρονικό του περιοδικού που εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το 1985.