Έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στην Εθνική Πινακοθήκη της ΟυάσινγκτονΈκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον

Σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσινγκτον στην αμερικανική πρωτεύουσα, συμφωνήθηκε να εκτεθεί εκεί ένα μέρος από τα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Τον Ιούνιο, διευθυντικά στελέχη του ΥΠΠΟΑ υπό την Γενική Γραμματέα κα Λίνα Μενδώνη θα ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες με την ηγεσία και τα τεχνικά κλιμάκια του περίφημου μουσείου. Η φιλοδοξία είναι η έκθεση αυτή να είναι η πρώτη που θα υποδεχθεί το αμερικανικό και διεθνές κοινό στη Δυτική Πτέρυγα τής Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσινγκτον μετά την ανακαίνισή της το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το αμερικανικό κοινό και ο τύπος υποδέχονται με ενθουσιασμό την έκθεση για τον Ελληνικό κόσμο του Βυζαντίου, που εγκαινιάστηκε στις 8 Απριλίου στο Μουσείο Γκετί του Λος Αντζελες.