Η Σημασία της «Πίστης» στη Ζωή! Γράφει η ψυχολόγος Μαρία ΑθανασιάδουΗ Σημασία της «Πίστης» στη Ζωή!

Γράφει: Η Μαρία Αθανασιάδου

Γιατί ακούγοντας τον όρο “Πίστη”… τις περισσότερες φορές το συνδέουμε αποκλειστικά με την Θρησκεία; Η Πίστη αφορά τα πάντα και τους πάντες. Πιστεύουμε στον Θεό, πιστεύουμε στην Θρησκεία που έχουμε οι ίδιοι επιλέξει να μας εκφράζει, πιστεύουμε σε εμάς τους ίδιους, στους ανθρώπους γύρω μας, στους συντρόφους μας, στην αγάπη και στον έρωτα, στην φιλία, πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, πιστεύουμε την μουσική που μας εκφράζει, τα συναισθήματα που μας γεννιούνται την κάθε στιγμή, πιστεύουμε τις αρχές που μας έχουν περάσει οι οικογένειες μας, κ.ο.κ.

“Ο άνθρωπος θεωρεί ιερό ό,τι πιστεύει… όπως βλέπει όμορφο ό,τι αγαπάει” (Ernest Renan-Γάλλος Φιλόσοφος).

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί… πώς θα ήταν η ζωή μας και η καθημερινότητα μας χωρίς να “Πιστεύαμε” σε κάτι; Δεν θα υπήρχε το Φως της Ελπίδας… δεν θα υπήρχε νόημα και χαρά… οι καρδιές μας θα ήταν κενές και ισοπεδωμένες… θα βιώναμε την έννοια της “απόλυτης μοναξιάς”… θα βαλτώναμε σε μία απίστευτη στασιμότητα!

Η “Πίστη” σε αυτό που αγαπάμε λειτουργεί ως “παυσίπονο”… μας δίνει κουράγιο και κίνητρο να παλέψουμε με τα “θηρία”… μας δίνει λόγο για να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι… να αισθανόμαστε πράοι και ασφαλείς… Η “Πίστη” είναι ικανή να δαμάσει κάθε είδους φόβο και αρνητικό συναίσθημα, μας δίνει Δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να εκτιμήσουμε τα καλά κομμάτια της Ζωής, η “Πίστη” ανοίγει τους δρόμους του Νου, της Κατανόησης και της Εμβάθυνσης!

 

Η Μαρία Αθανασιάδου

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία – Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους. Εργάζεται από το 2002 ως Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη σε δύο Συμβουλευτικά – Θεραπευτικά Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης και Υποστήριξης Ψυχικά Ασθενών. Από το 2009 διατηρεί το Ιδιωτικό της Γραφείο ως Θεραπεύτρια στην περιοχή της Καλλιθέας – Αττικής.

Επικοινωνία: [email protected], Τηλ. 210-9570850, 6959473390