Διαγωνισμός Συγγραφής: «Τι σημαίνει μία διευρυμένη ΕΕ για σάς;»Διαγωνισμός Συγγραφής: «Τι σημαίνει μία διευρυμένη ΕΕ για σάς;»

«Τι σημαίνει η διευρυμένη ΕΕ για σας;» Η ΕΕ ζητά από νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό συγγραφής κειμένου σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαγωνισμό συγγραφής κειμένου με τίτλο «Τι σημαίνει η διευρυμένη ΕΕ για σας;», με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων από την ΕΕ, καθώς επίσης και από χώρες που αποτελούν αντικείμενο της διαδικασίας διεύρυνσης. Τα έπαθλα για τους νικητές θα είναι η κάλυψη των εξόδων για διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και ένα ένα e-reader.

Το έτος 2014 σηματοδοτεί τη 10η επέτειο από τη μεγαλύτερη διεύρυνση της ΕΕ με την προσχώρηση δέκα χωρών. Σήμερα, η προοπτική της ΕΕ είναι ανοικτή για την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την Ισλανδία, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Τουρκία.

Ο εν λόγω διαγωνισμός θα επιτρέψει σε νέους ανθρώπους (ηλικίας 15-25) να διατυπώσουν τις απόψεις τους ως απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

Τι μαθήματα μπορεί να αντλήσει η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών μελών από το παρελθόν της ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί μελλοντικά;

Τι σημαίνει η διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση για σας;

Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να συντάξουν ένα άρθρο (έως 700 λέξεις) ή τρεις δημοσιεύσεις για blogs (έως 700 λέξεις συνολικά) το πολύ. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός μέχρι τις 11 Μαΐου 2014.

Εθνικές επιτροπές κριτών θα επιλέξουν ένα κείμενο από κάθε ηλικιακή ομάδα (15-18 ετών και 19-25 ετών ) για περαιτέρω αξιολόγηση από διεθνή κριτική επιτροπή. Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί το μεγάλο έπαθλο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό συγγραφής και τον τρόπο συμμετοχής περιλαμβάνονται στον εξής ιστότοπο:

http://ec.europa.eu/enlargement/

*Δελτίο τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας