Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ξεκινούν πιλοτικά τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσ/νίκη Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ξεκινούν πιλοτικά τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, δύο νέα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής για τυφλά και κωφά άτομα ξεκινούν τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα η έναρξη των μαθημάτων στα δύο πιλοτικά ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα γίνει την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχή έως και την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 ενώ από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2014, πρόκειται να λειτουργήσουν και άλλα ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι ειδικότητες που προσφέρονται σε αυτά τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής είναι οι εξής:

Ξεναγός σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς χώρους για τυφλά και κωφά άτομα. (Η ειδικότητα αυτή θα προσφέρεται σε άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής-Πολυμέσα/Webdesigner-developper/videogames. (Για άτομα με προβλήματα ακοής).

Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών-πρακτικών. (Για άτομα με προβλήματα όρασης).

Βοηθός Φυσικοθεραπείας. (Για άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).

Τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα λειτουργήσουν στην Αθήνα στο Συγκρότημα ΤΕΕ Κωφών και Βαρήκοων στην Αγία Παρασκευή (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή) και στη Θεσσαλονίκη στο Συγκρότημα ΤΕΕ Α’ Βαθμίδος (Γεωργικής Σχολής 95).