ΠΟΕΣΥ: Με επιτυχία η απεργία και η συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΜΜΕΠΟΕΣΥ: Με επιτυχία η απεργία και η συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, με κορύφωση τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ. 

Η μαχητική συγκέντρωση, χαρακτηρίστηκε από τον αγωνιστικό παλμό των συγκεντρωθέντων δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών υπαλλήλων και των ομιλητών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα νέα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα, σε μια συντονισμένη προσπάθεια της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αποδομήσουν, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, ό,τι έχει απομείνει. Τόσο στα κοινωνικά-ασφαλιστικά δικαιώματα, στις Συλλογικές Συμβάσεις, όσο και στην ελευθερία του Τύπου.

Μετά τις ομιλίες των Προέδρων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων, πραγματοποιήθηκε πορεία, με αντιμνημονιακά συνθήματα και υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της, προς τη Βουλή. Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων επέδωσε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Η πορεία συνεχίστηκε προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου ο κόσμος της Ενημέρωσης ενώθηκε με τις απολυμένες υπαλλήλους καθαριότητας του υπουργείου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα τους.

Στη συνέχεια όλοι μαζί, διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Πολιτισμού, όπου οι τεχνικοί της τηλεόρασης διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματός τους.