«Ο Ανακυκλωσούλης σώζει το περιβάλλον» αύριο 6/4 στη Νέα Παραλία«Ο Ανακυκλωσούλης σώζει το περιβάλλον» εκδήλωση την Κυριακή 6/4 στη Νέα Παραλία

Η κεντρική εκδήλωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ο Ανακυκλωσούλης σώζει το περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και περιλαμβάνει δράσεις, θεματικές πρωτοβουλίες και παιχνίδια προκειμένου να μυηθούν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Επίσης στα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών δημιουργιών των παιδιών και των παιδαγωγών τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους στον «Κήπο της Άμμου» και στον «Κήπο των Εποχών» και τα παιδιά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» στο Περίπτερο της Μεσογείου.

Παράλληλα στο περίπτερο του «Κήπου των Γλυπτών» θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση από στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα. Επίσης θα υπάρξει ενημέρωση για τις ορθές πρακτικές της ανακύκλωσης και θα γίνει διανομή εντύπων, πληροφοριακού υλικού, προβολή ενημερωτικών video και παρουσίαση των νέων απορριμματοφόρων της ανακύκλωσης και των νέων κάδων 240 και 660 lt.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Φωκά και Τριών Ιεραρχών (24 Μαρτίου), συνεχίστηκε στον Παιδικό Σταθμό Πανοράματος και Μ. Αλεξάνδρου (26 Μαρτίου), ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στους υπόλοιπους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Υλοποιείται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την υποστήριξη της Ανατολικής Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).