Απεργούν αύριο Δάσκαλοι και ΝηπιαγωγοίΑπεργούν αύριο Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Απεργούν αύριο, Παρασκευή 4 Απριλίου, οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της χώρας, με τη συμμετοχή στην απεργία να αναμένεται ικανοποιητική καθώς τα προβλήματα του κλάδου είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και την ακύρωση – κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Η πρόσκληση της Δ.Ο.Ε.

ΟΛΟΙ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Ακυρώνουμε και καταργούμε το θεσμικό πλαίσιο της «αξιολόγησης – χειραγώγησης». Ακυρώνουμε τις εγκυκλίους της ντροπής που βάζουν ζητήματα αντιδημοκρατικής εκτροπής και οπισθοδρόμησης.

Με ενότητα και αγώνα παλεύουμε ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές που «κλέβουν» τη ζωή μας και διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Αντιτασσόμαστε στις πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που μεταθέτει τις ευθύνες της και στοχοποιεί και κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς.

Σταματάμε τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον «επιθεωρητισμό» και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να συμμετάσχετε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014:

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00

Στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.