Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Συνέδριο για τον Μ. Καραγάτση: Λάρισα – ΡαψάνηΠανελλήνιο Λογοτεχνικό Συνέδριο για τον Μ. Καραγάτση: Λάρισα – Ραψάνη

Το συνέδριο «Μ. Καραγάτσης» είναι μια συνάντηση λογοτεχνικού προσανατολισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007, με πρωτοβουλία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας (Νομαρχία Λάρισας), του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λάρισας και με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προς τιμήν του Μ. Καραγάτση. Με τριετή ρυθμό (2007, 2010) πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο συνέδρια στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές.

Το Συνέδριο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς, με θέμα: «Η παρουσία της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία από την ενσωμάτωση (1881) μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6 Απριλίου 2014 στη Λάρισα και τη Ραψάνη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα («Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου, αντίστοιχα), ενώ την Κυριακή 6 Απριλίου θα μεταφερθούν στη Ραψάνη («Μουσείο Οίνου και Αμπέλου»), περιοχή που συνδέεται άμεσα με τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Τεμπών, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για ομιλητές/-ήτριες και ακροατές/-άτριες.