Στο συνέδριο Future Internet Assembly συμμετείχε η εταιρία πληροφορικής του δήμου ΑθηναίωνΣτο συνέδριο Future Internet Assembly συμμετείχε η εταιρία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων

Στο συνέδριο Future Internet Assembly που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου, συμμετείχε η ΔΑΕΜ Α.Ε., η εταιρία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων, με το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έργο Citadel on the move (https://www.citadelonthemove.eu/). 

Οι επισκέπτες της έκθεσης Future Internet Assembly (https://www.fi-athens.eu/) είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι το άνοιγμα των δημόσιων δεδομένων και η δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών δεν αποτελεί, πια, προνόμιο μόνο των ειδικών. Για την ακρίβεια οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας ανοιχτά δεδομένα σε λίγα μόνο λεπτά. Χρησιμοποιώντας το online εργαλείο Citadel App Creator, με ελάχιστα κλικ διαπίστωσαν ότι μπορούν να επιλέξουν τις πόλεις του ενδιαφέροντός τους και τα κατάλληλα δεδομένα για τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.