Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣυνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ επιχείρησε να  αναδείξει όλες τις επιπτώσεις που υφίσταται η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός από την πολιτική λιτότητας και περικοπών (μείωση δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού, σοβαρά κενά στα σχολεία, κατάργηση σχολείων, κ.λπ.), κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών που σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς την Κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και θα γίνουν οι αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων άμεσα, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε να κατανοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο και διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς.