Φήμες: «Για την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών»Φήμες: «Για την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών»

Αλίμονο! Κατήφορος και για τα «εκπαιδευτικά» sites. Στα χνάρια των ενημερωτικών, για να κερδίσουν λίγες επισκεψούλες παραπάνω, παίρνουν μια  κατ’ ευφημισμόν είδηση, την τραβάνε, την ξεχειλώνουν, τη μηρυκάζουν  και στο τέλος, όταν σκάει η πραγματική είδηση, δεν ξέρεις αν πρέπει να το πιστέψεις -κάτι σαν το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο.

Μην πάτε μακριά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Βλέπεις φαρδύ – πλατύ τον τίτλο και λες:  Άϊντε να δω πότε γράφει η ανιψούλα μου, κουράστηκε το δύστυχο! Αμ δε! Που θα δεις! Πληροφορείσαι πως «σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προερχόμενες από τα έγκατα του ΥπΠΘ, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν… ». Όσο για την πραγματική ημερομηνία, θα πρέπει να περιμένεις την επίσημη ανακοίνωση.

– Αφού δεν γνωρίζετε την πραγματική ημερομηνία γιατί με καλέσατε κύριοι; Κεράστε με ένα καφεδάκι τουλάχιστον…

Η πλάκα είναι ότι όλο αυτό κάνει τσατάλια τα νεύρα των άμεσα ενδιαφερόμενων.  Αλλά δεν τους φταίει και κανένας, έχουν πιστέψει ότι πρέπει καλά και σώνει να γνωρίζουν απ’ τον Γενάρη τις ημερομηνίες. Σάμπως είναι δύσκολο να μαντέψεις ότι οι εξετάσεις θα γίνουν εκεί γύρω στις 20 του Μάη; Εκτός κι αν σκοπεύεις να απλώσεις τραχανά κατά τις 23, τότε με το δίκιο σου αγχώνεσαι.

Κλείνω με διάθεση αυτοκριτικής: δεύτερη φορά που χρησιμοποιώ την ίδια μέρα -σε διαφορετικά κείμενα- τη λέξη «τραχανάς», συνώνυμα ή παράγωγά της. Μάλλον μου λείπει η πατρίδα μου…

Θα με βρείτε στις «Φήμες»  και τις Απόψεις των συντακτών του schooltime.gr