Συνεχίζονται με επιτυχία τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα ΛυκείωνΣυνεχίζονται με επιτυχία τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων

Στο κατάμεστο Κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Τελική Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κολύμβησης Λυκείων στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου 2014, για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες που προκρίθηκαν από τους αγώνες Α΄ Φάσης του Βορείου και Νοτίου Ομίλου.

Στην όλη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 700 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή στιγμή των αγώνων ήταν η συμμετοχή, σε δύο σειρές, μαθητών και μαθητριών ΑμεΑ (SpecialOlympics) την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά σε τελική φάση Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Λυκείων. 

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, διεξήχθη η Τελική Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου στο αγώνισμα του Δρόμου επί Ανωμάλου Εδάφους. Την εξαιρετική διοργάνωση πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Δυτικής Αττικής. Συνολικά στους αγώνες Δρόμου επί Ανωμάλου Εδάφους συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Σε κλίμα γιορτής για το Σχολικό Αθλητισμό διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8 και 9 Μαρτίου 2014. Διοργανώθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Ε.Π.Α.). Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Τις παραπάνω διοργανώσεις παρακολούθησε πλήθος θεατών οι οποίοι απόλαυσαν τον υψηλού επιπέδου συναγωνισμό, επιβραβεύοντας παράλληλα με ιδιαίτερη θέρμη το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» που κυριαρχεί σε όλες τις διοργανώσεις του Σχολικού Αθλητισμού.