Δωρεάν εξετάσεις, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε όλες τις γυναίκες του ΠειραιάΔωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον Πειραιά

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε όλες τις γυναίκες του Πειραιά .

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», το Μαιευτήριο «ΡΕΑ» και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω» και αποτελεί ένα «Δώρο Ζωής» για τις Πειραιώτισσες.

Ο κ. Βακής Γεώργιος, γιατρός του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», ο οποίος εξέτασε δωρεάν γυναίκες στην Παλιά Κοκκινιά, μίλησε για το πρόγραμμα και για την ανάγκη της έγκαιρης πρόληψης του καρκίνου του μαστού:

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, τον όμιλο εθελοντών «Αγκαλιάζω» και το νοσοκομείο «Μεταξά», την διοίκηση και τον Διευθυντή της μονάδος μας κ. Κυριάκο Καλογεράκο προσπαθούμε να διαδώσουμε στις γυναίκες ότι είναι πολύ σημαντική η πρόληψη και η αυτοεξέταση αλλά και η τακτική ενημέρωση πάνω στις καινούργιες επιστημονικές μεθόδους που περιλαμβάνουν τον καρκίνου του μαστού. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί ευρέως και σε ακραίο επίπεδο. Ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες.

Οι γυναίκες που μας επισκέπτονται είναι μεσαίας ηλικίας από 40-60 ετών. Υπάρχουν πολλά κρούσματα στις νέες γυναίκες από 35 και κάτω. Αυτές οι γυναίκες πρέπει να ενημερωθούν περισσότερο για να προλάβουμε τον καρκίνο στο αρχικό του στάδιο, διότι σ’ αυτές τις ηλικίες είναι περισσότερο επιθετικός από τις άλλες ηλικίες.

Από πέρυσι που είχαμε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα είχαμε μια ικανοποιητική προσέλευση. Φέτος έχει γίνει μεγαλύτερη κινητοποίηση και ενημέρωση από το Δήμο Πειραιά και από το «Αγκαλιάζω» και έχουμε περισσότερη προσέλευση από πέρυσι».

Οι εξετάσεις συνεχίζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των γραφείων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Πειραιά, από τις 11:00 έως τις 17:00. (Οι γυναίκες που επιθυμούν να εξεταστούν για πλήρη εξέταση, να προσκομίσουν την τελευταία μαστογραφία ή υπέρηχο μαστών που είχαν υποβληθεί).

Το πρόγραμμα των εξετάσεων στις Δημοτικές Κοινότητες έχει ως εξής:

Την Τρίτη 18 Μαρτίου, στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα (Δραγάτση 1Α ).

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, Ν. Φάληρο (Δημητρίου Φαληρέως 5).

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, Αγία Σοφία (Καλλέργη 142).

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, Χατζηκυριάκειο (Λεωφ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης).

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, Καμίνια (Χίου 6-8).

Παράλληλα, εργαζόμενες της εταιρείας καλλυντικών «Oriflame» θα βρίσκονται στις Δημοτικές Κοινότητες και θα προσφέρουν δωρεάν προϊόντα της εταιρείας.

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα : «Πρόληψη και Ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού και των προβλημάτων γονιμότητας», στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα (Δραγάτση 1Α).

Πρόγραμμα Ημερίδας

• Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά κ. Βασιλείου Ι. Μιχαλολιάκου.

• Χαιρετισμός κυρίας Ολυμπίας Μπήτρου-Χαλδαίου, Προέδρου Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “Αγκαλιάζω”.

• Χαιρετισμός κ. Νικόλαου Α. Βλαχάκου, Διοικητού ΕΑΝΠ “ΜΕΤΑΞΑ”.

• Ομιλία κ. Κυριάκου Π. Καλογεράκου, Χειρουργού, Ογκολόγου Μαστού, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντού Μονάδος Μαστού ΕΑΝΠ “ΜΕΤΑΞΑ”, με θέμα “Παθήσεις Μαστού”.

• Ομιλία κ. Αλέξανδρου Τζεφεράκου, Διευθυντή της Μονάδος Γονιμότητας του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, με θέμα “Η αντιμετώπιση προβλημάτων γονιμότητας είναι προστασία για τον καρκίνο του μαστού”.