«Η Λυκειάρχης» της Γιώτας Τσαρμποπούλου, Εκδόσεις «Μαλλιάρης - Παιδεία»«Η Λυκειάρχης»

Συγγραφέας: Γιώτα Τσαρμποπούλου

Έκδοση: «Μαλλιάρης – Παιδεία»

Το βιβλίο «Η Λυκειάρχης», της Γιώτας Τσαρμποπούλου, εκδόσεων «Μαλλιάρης – Παιδεία», αναφέρεται σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, στο τι συμβαίνει σε μια μεγάλη σχολική μονάδα, γλυκά και πικρά, όμορφα και άσχημα, δημιουργικά και ανατρεπτικά!

Μιλάει για την ψυχολογία των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών, για την ενδοσχολική βία, τις κοπάνες, αλλά και το δρόμο των αποφοίτων, κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες. Περιγράφει σοβαρά κοινωνικά θέματα, που απασχολούν τους εφήβους, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Αναφέρει με απλά λόγια, την πολιτική και οικονομική πορεία της Ελλάδας, από τη μεταπολίτευση ως σήμερα, μέσα από τη ματιά της γυναίκας- εκπαιδευτικού. Αναλύει με τη δική της οπτική τον έρωτα, το γάμο, το διαζύγιο, τη χαρά αλλά και τον πόνο του έρωτα, την απιστία…

Δίνει λύσεις, προτείνει ιδέες για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τονίζει την αξία των καινοτόμων δράσεων, μέσα στο σχολείο, την αξία των επισκέψεων, εκδρομών και ανταλλαγών φιλοξενίας, καθώς και την αδελφοποίηση με σχολείο της Κύπρου. Μιλάει στην ψυχή όλων μας με ρεαλισμό, αλλά και ευαισθησία.

Αποπνέει τη ζεστασιά και την αγωνία του Έλληνα εκπαιδευτικού, του μαθητή, του γονέα, όλων μας…!