Ημερίδα για τη λειτουργία γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Θεσ/νίκη Ημερίδα για τη λειτουργία γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Θεσ/νίκη

Ημερίδα ενημέρωσης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (Δ.Ο.Μ) στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1) από τις 12: 00 έως τις 14:00.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση για την ύπαρξη Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) στη Θεσσαλονίκη και για τη δυνατότητα που προσφέρει το πρόγραμμα σε υπηκόους τρίτων χωρών να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Στην εκδήλωση, στην οποία θα παραβρεθεί ο επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας του Δ.Ο.Μ Δανιήλ Εσδράς, θα δοθούν τιμητικές πλακέτες από το Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος θα τιμηθούν για τη σημαντική συμβολή του Δήμου στην αποτελεσματικότερη διάχυση της πληροφόρησης, σχετικά με τη δυνατότητα της εθελοντικής επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις πατρίδες τους.