«Πως έρχονται οι λέξεις: Τέχνη και τεχνική της δημιουργικής γραφής» της Σοφίας Νικολαΐδου«Πως έρχονται οι λέξεις: Τέχνη και τεχνική της δημιουργικής γραφής»

Συγγραφέας: Σοφία Νικολαΐδου

ISBN: 978-960-566-330-8

Σελίδες: 200

Ημερομηνία έκδοσης: 27/01/2014

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η λογοτεχνία είναι πράξη. Εδώ δε μετράει η προϋπηρεσία, η επετηρίδα, ο ΑΣΕΠ. Όποιος γράφει καλύτερα κόβει το νήμα. Τρομακτικό – και την ίδια στιγμή παρήγορο. Στη λογοτεχνία, είμαστε αυτό που κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι προθέσεις. Και οι προθέσεις δεν αφορούν κανέναν, ούτε καν τον συγγραφέα.


Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη συγγραφή. Δεν αριθμεί οδηγίες ούτε δίνει χρησμό. Προσπαθεί, με έναν πιο ελευθεριακό τρόπο, που ταιριάζει στη συγγραφική πράξη, να προσφέρει ιδέες, να προτείνει ασκήσεις, να ερεθίσει τον αφηγηματικό δόλο, να ανοίξει τη βεντάλια πολλών και διαφορετικών συγγραφικών λύσεων.

Παρουσίαση του βιβλίου

Την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ., στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).

Η συγγραφέας συνομιλεί με τους απόφοιτους των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής του ΟΞΥΓΟΝΟΥ και το κοινό σε μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργικής γραφής.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι:

Αχιλλέας Αρχοντής, Στάθης Ατζέμης, Κωνσταντίνος Αυγερινάκης, Μαρία Ηλιάδου, Όλγα Λιάρατζη, Ανδρομάχη Μαντζανίδου, Τίλντα Τσακίρη, Άννα Φαχαντίδου, Αγγελική Ιωάννου, Άννα Καστίδου, Νίνα Κεσίδου, Χρήστος Α. Κεσικιάδης, Νίκος Κυριακίδης, Σάκης Οξυνούδης, Ελισάβετ Παρασκευοπούλου, Αλέξανδρος Στέφου και Ευάγγελος Τρυψιάνης.

Δείτε τη συνέντευξη της Σοφίας Νικολαΐδου στον Αχιλλέα Ε. Αρχοντή για το schooltime.gr