«Στο φως το μοναδικό μυθιστόρημα του Τσάρλι Τσάπλιν!» της Έφης Ρουμελιώτη«Στο φως το μοναδικό μυθιστόρημα του Τσάρλι Τσάπλιν!»

Γράφει η Έφη Ρουμελιώτη

H πρώτη παγκόσμια αναγνωρίσιμη φιγούρα της κινηματογραφικής τέχνης είναι ο Σερ Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν, γνωστότερος με το υποκοριστικό Τσάρλι και, στην Ελλάδα κυρίως, με το προσωνύμιο “Σαρλό”. Έζησε γεμάτα 88 χρόνια έχοντας τις δικές του προσωπικές εξαρτήσεις: τη δουλειά του, τις γυναίκες του και το γέλιο. Είναι ο άνθρωπος εκείνος που παρά τις δυσκολίες της ζωής του από μικρό παιδί, τους πολέμους, την εξορία, έβρισκε πάντα τον τρόπο να γελάει. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του, η Ταινιοθήκη της Μπολόνιας έφερε στο φως το μοναδικό μυθιστόρημα που έχει γράψει σε όλη τη ζωή του!

Πιο αναλυτικά, Το μυθιστόρημα ήταν κρυμμένο στα αρχεία του δημοφιλούς σκηνοθέτη και ηθοποιού και η δημοσίευσή του οφείλεται στον βιογράφο του Τσάπλιν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον. Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, τονίζει ότι ο Τσάπλιν «δεν το έγραψε για να δημοσιευτεί αλλά αποκλειστικά για τα δικά του μάτια».

Το ιταλικό ινστιτούτο σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του αναφέρει πως «Παρέμενε αδημοσίευτο εδώ και 60 χρόνια, φυλαγμένο στα βάθη του ιδρύματος Τσάπλιν» και δημοσιεύεται για πρώτη φορά, στα αγγλικά, από τις Εκδόσεις της Ταινιοθήκης της Μπολόνιας, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του. Το βιβλίο μάλιστα θα πωλείται αποκλειστικά online από το ιταλικό ινστιτούτο και το Amazon.