«Ανώνυμη : Το απαγορευμένο ημερολόγιο» της Μαρίας Αθανασίου«Ανώνυμη : Το απαγορευμένο ημερολόγιο»

Γράφει η Μαρία Αθανασίου

Χρόνια πολλά και καλή χρόνια φίλοι και φίλες. Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις γιορτές των Χριστουγέννων μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Γι’ αυτόν το μήνα σας προτείνω τη γερμανικής παραγωγής ταινία «Ανώνυμη : Το απαγορευμένο ημερολόγιο», που περιγράφει την αληθινή ιστορία της δημοσιογράφου Martha Hillers στο Βερολίνο, τις ημέρες της κατάληψής του από τους Ρώσους, λίγο πριν το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.Έρωτες, πάθη, ίντριγκες, αγώνας για επιβίωση με φόντο τον ανηλεή πόλεμο. Μπορεί μια γυναίκα να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά της, όταν βάλλεται από παντού; Υπάρχει ελπίδα στα συντρίμμια; Οι ρόλοι αντιστρέφονται και οι θύτες μετατρέπονται σε θύματα. Ο πόλεμος αλλοιώνει τον άνθρωπο και διαβρώνει τα ήθη. Μπορεί να γεννηθεί έρωτας, όταν όλα καταρρέουν; Όταν δημοσιεύτηκε το ημερολόγιο ξέσπασε τόση θύελλα αντιδράσεων, που η συγγραφέας απαγόρευσε την κυκλοφορία του όσο βρισκόταν εν ζωή.

Δυνατή, ρεαλιστική ταινία, που χτυπά σαν γροθιά το στομάχι. Αγαπώ τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο για την προσέγγιση των θεμάτων. Προσεγμένο σενάριο και εξαιρετικές ερμηνείες! Δείτε τη!

Κλείνοντας σας συνιστώ να σπεύσετε στο Pantheon Theater, για να απολαύσετε τις καλύτερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, τη θεά Άννα Βίσση και τον υπέροχο Αντώνη Ρέμο, να ερμηνεύουν παλιές και νέες επιτυχίες τους σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά! Μη χάσετε αυτό το μοναδικό υπερθέαμα!

Σας χαιρετώ ευχόμενή σας καλό και δημιουργικό μήνα!!!

____________________________________________________

  Δείτε επίσης: «Miss Πόλι» με τη Μαρία Αθανασίου