Για 3η χρονιά το ετήσιο φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή - Θεατρικές Φωνές της Πόλης» στη ΘεσσαλονίκηΓια 3η χρονιά το ετήσιο φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να διοργανώσει για 3η συνεχή χρονιά το ετήσιο φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής και την προβολή των θεατρικών ομάδων της πόλης.

Ο νέος κύκλος παραστάσεων θα έχει διάρκεια δύο μηνών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» μία παραγωγή της επιλογής τους, στο διάστημα από 6 Φεβρουαρίου έως 13 Απριλίου του 2014.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θεατρικών σχημάτων θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, 4ος όροφος, Γραφείο Θεάτρου, με την ένδειξη «Ανοιχτή Σκηνή») μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2014 και να συνοδεύονται από φάκελο που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία της θεατρικής ομάδας (Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ.) καθώς και υλικό σχετικό με την παράσταση: περίληψη έργου (αν δεν είναι γνωστό), σκεπτικό σκηνοθεσίας, συντελεστές, διανομή, συγγραφικά δικαιώματα του έργου καθώς και dvd και φωτογραφίες στις περιπτώσεις που η παράσταση είναι ήδη έτοιμη.

Η επιλογή των παραστάσεων θα γίνει μετά από εισήγηση της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνεκτίμηση διαφόρων κριτηρίων: δραματουργικό και σκηνοθετικό ενδιαφέρον της πρότασης, καλλιτεχνικοί συντελεστές, προηγούμενες επιδόσεις της προτείνουσας ομάδας κ.ο.κ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου «Άνετον». Οι πρόβες και οι παραστάσεις των σχημάτων θα πραγματοποιούνται από Τετάρτη έως και Σάββατο (2 ημέρες πρόβα και 2 ημέρες παραστάσεις). Οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων με δική τους τεχνική υποστήριξη (φώτα, ήχος) καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων και πώληση από άτομο που θα ορίσουν οι ίδιες.

Τα θεατρικά σχήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από πλευράς τους. Όλα τα έσοδα θα αποδίδονται στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Περισσότερες Πληροφορίες στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης: Χριστίνα Σαχινίδου, τηλ: 2313 318213 και 6907 392426 & Σμαρώ Φανοπούλου 2313 318212